Neurofix-UNI-tutkimuksen mukaan käytetyllä Neurofix (ent. PNH)-hoitomenetelmällä saatiin positiivinen vaste laaja-alaisesta kivusta ja unettomuudesta kärsivän unenlaatuun, päiväaikaiseen aktiivisuuteen ja toimintakykyyn, sekä kivun määrään ja voimakkuuteen. Hoitojaksolla on ollut myös pitkäaikaisia positiivisia vaikutuksia. Haittavaikutuksia ei havaittu.
Neurofix-UNI-tutkimus on suoritettu yhteistyössä Terveystalo Helsingin Uniklinikan kanssa. Tutkimuksen on rahoittanut Avain Terveyteen Oy, sekä Euroopan aluekehitysrahasto EAKR.
Neurofix-UNI-tutkimukseen osallistui yhteensä 14 vapaaehtoista fibromyalgiadiagnoosin saanutta aikuista, jotka kärsivät laaja-alaisista kivuista ja unettomuudesta. Tutkittavat olivat 27-65-vuotiaita naisia. Tutkittaville suoritettiin 5 PNH-hoitoa viikon välein.
Tutkimustulokset:
Neurofix-Long Covid-tutkimuksen mukaan käytetyllä Neurofix-hoitomenetelmällä saatiin positiivinen vaste useisiin long covid oireisiin. Erityisesti positiivista vaikutusta on ollut unen laatuun, aivosumuun, PEM- ja POTS-oireisiin, sekä autonomisen hermoston tasapainottumiseen. Neurofix-hoidoista on ollut apua myös jalkojen ja käsien toimintahäiriöihin kuten puutumiseen, puristuksen tunteeseen, voimattomuuteen ja kipuihin. Hoitojaksolla on ollut myös pitkäaikaisia positiivisia vaikutuksia. Haittavaikutuksia ei havaittu.
Neurofix-Long Covid -tutkimus on Avain Terveyteen Oy:n suorittama ja rahoittama tutkimus. Tutkimustuloksien analysointi on suoritettu yhteistyössä Neurologian erikoislääkäri, uni- ja liikennelääketieteen erityispätevyys, LKT Markku Partisen kanssa.
Neurofix-Long Covid-tutkimukseen osallistui yhteensä 5 vapaaehtoista long covid diagnoosin saanutta aikuista, jotka kärsivät laaja-alaisista long covid oireista. Tutkittavat olivat 29-44-vuotiaita naisia ja miehiä. Tutkittaville suoritettiin 8 PNH-hoitoa 5xviikon ja 3xkahden viikon välein. Tutkimuksen kokonaiskesto oli 3kk.
– Diagnoosi: Vasemman jalan hermovaurio epäonnistuneesta selkäleikkauksesta vuonna 2019 (4 x L5 selkäleikkausta yhteensä)
Tuijalla on diagnosoitu pysyvä vasemman puolen lannerangan L5 hermojuurivaurio EMG tutkimuksessa kaksi vuotta sitten. Hermojuurivaurio oli seurausta kahdesta selkäleikkauksesta (suoritettu 90-luvulla). Hermojuurivaurio aiheutti jatkuvaa kipua ja motoriikkahäiriöitä vasemmassa jalassa.
Tuija kävi seitsemässä Neurofix-terapia hoidossa 3 kuukauden aikana, jonka jälkeen hän kävi toisessa EMG-tutkimuksessa. Tutkimus osoitti, että L5 hermojuurivaurio oli korjaantunut.
”Nyt jalkani tuntuvat jälleen notkeilta ja pehmeiltä, aiemmin tuntui kuin olisin kävellyt puujalan kanssa, Tuija iloitsee.”
– Diagnoosit: Fibromyalgia, ME/CFS, vestibulaarineuriitti, unettomuus, jne.
Jaanan koko elämä oli pysähdyksissä jatkuvan kivun, unettomuuden, huimauksen ja monien muiden hermostollisten oireiden vuoksi. Oireet kiersivät epämääräisesti ympäri kehoa ja elämä oli yhtä tuskaa! Kaikesta huolimatta kaikki testitulokset olivat normaalit. Lääkkeet eivät sopineet Jaanalle, eikä mistään muustakaan ole ollut riittävää apua oireisiin.
Oireiden vakavuusasteen ja laajuuden vuoksi Jaana kävi hoidoissa vuoden ajan noin kerran kuukaudessa. Jaana on saanut normaalin elämänsä takaisin! Jaanan vointia on mitattu hoitojen aikana Insomia kyselyiden, hyvinvointi-indeksi kyselyiden ja aktigrafi-mittausten perusteella, jotka vahvistavat merkittävän muutoksen Jaanan terveydentilassa.
Kipu ei enää ohjaa elämääni!
– Viimeisen kolmen vuoden aikana terveyteni on alkanut heikentyä nopeasti, ja diagnoosien kirjo on kasvanut. Minulla on diagnosoitu muun muassa fibromyalgia, määrittämätön moninivelrikko, määrittämätön monihermosairaus, polyneuropatia ja ahtautunut sepelvaltimo, Tarja luettelee. – Oireina on ollut uupumusta, jatkuvaa kipua, kosketusarkuutta, unettomuutta ja lopulta lähes kaikki liikkuminen oli vaikeaa. Työstäni pidin kiinni viimeiseen asti ja koitin pitkään tehdä yhden työpäivän kerrallaan ja iltaisin kerätä voimia seuraavaan päivään. Sitten en enää jaksanut, kun lasten päiväunien aikaan piti myös alkaa keräämään voimia itselleni. Koin sen olevan lapsille turvallisuusriski. En myöskään pystynyt enää kunnolla liikkumaan heidän vauhdissaan, ja pinnaakin piti alkaa varomaan, ettei kivusta johtuva ärtyisyys kohdistuisi lapsiin.
– Havahduin tilanteeseen, jossa olin joku muu kuin oma itseni. Elämä oli nollassa työn, kodin, vapaa-ajan ja avioelämän osalta, huumorintaju oli kadonnut ja halusin olla vain yksin, Tarja kuvailee toivotonta tilannettaan. – Vuoden 2018 elokuussa jäin pitkälle sairauslomalle, joka muuttui pian työkyvyttömyyseläkkeeksi. Lääkäreiden mukaan paranemismahdollisuutta ei ollut, joten minulle kokeiltiin lukuisia erilaisia lääkkeitä, jotta pystyisin olemaan kipujeni kanssa. Lääkkeistä ei löytynyt apua, vaan imin itseeni vain niiden sivuvaikutuksia.
– Tuttavani kautta kuulin PNH-terapiasta, joka sai minussa pienen toivonkipinän heräämään. Olin jo kokeillut lähestulkoon kaikkia muita vaihtoehtoja, kuten akupunktiota, lymfaterapiaa, fysioterapiaa, kiropraktiikkaa, kalevalaista jäsenkorjausta, hermoratahierontaa, kuumakivihierontaa ja energiahoitoa. Joistakin hoidoista olen saanut hetkellisen avun ja joku puolestaan huononsi oloani, mutta pysyvää apua ei ole tullut, Tarja kuvailee kokemuksiaan.
Uutta kipinää elämään PNH-terapiasta
– Ensimmäisellä PNH-hoitokerralla tehtiin kehoni kartoitus ja vahvistettiin ongelma-alueet, joita lähdettäisiin hoidolla korjaamaan. Aluksi hieman jännitin, miltä käsittely tuntuisi, koska välillä tavallinenkin kosketus on aiheuttanut voimakasta kipua. Yllätyksekseni hoito sujui hyvin ja kehoni tottui pian kosketukseen. Seuraavana yönä koin kuitenkin vielä suuremman yllätyksen, sillä nukuin koko yön aamuun asti. Pitkiä unia minulla ei ole ollut ties koska, Tarja kuvailee hämmästystään. – Vaikka kehossa on välillä aristavia kohtia, niin siitä huolimatta saatan hoidon aikana vaipua jopa uneen.
Nyt PNH-hoitojen jatkuessa oloni on kokonaisuudessaan parantunut aivan valtavasti. Nukun pidempiä jaksoja, jos haluan, kivut eivät sitä enää määrittele. Pystyn liikkumaan sisällä aivan hyvin, en tarvitse taukoja siihen. Kävelymatkat ovat pidentyneet ja nyt voin kävellä normaalisti, sillä aiemmin onnuin pahasti, kun pystyin käyttämään pelkästään jalan ulkosyrjää astumiseen. Voin käydä jopa ostoskeskuksissa, vaikka alusta on kova. Pystyn ajamaan käsivaihteista autoa, siis käyttämään kytkinpoljinta. Lääkkeiden käyttö on vähentynyt jo paljon ja uskon, että vähenee vielä. En ole myöskään enää yksinäinen erakko vaan nautin kyläilijöistä. Nyt olen palannut elämään ja pystyn nauttimaan lastenlasten kanssa olemisesta yksinkin. Pystyn myös laatimaan tavoitteita, koska viimein minulla on mahdollisuus saavuttaa ne, Tarja kertoo onnellisena elämänmuutoksestaan. – Kun elää kivun ja epätoivon keskellä, ei edes huomaa, kuinka rajoittunutta elämä voi olla, Tarja lisää.
– Tarja on käynyt PNH-terapiassa nyt noin puolen vuoden ajan eli noin kymmenen kertaa. Hoitotulokset ovat olleet merkittäviä ja tuloksien saavuttaminen on ollut keskimäärin jopa nopeampaa kuin mitä olemme arvioineet, Katri Uotila kertoo hoitosuunnitelmasta. – Jokainen ihminen on yksilö ja jokaisen keho reagoi hoitoon yksilöllisesti. Tarjan kohdalla nopeisiin tuloksiin on vaikuttanut ikä, sairauksien kesto sekä se, ettei Tarjalle ole tehty suuria leikkauksia. Tarjan hoitoja tullaan jatkamaan noin kerran kuukaudessa vielä reilun puolen vuoden ajan, jonka jälkeen hoitojen tarve arvioidaan uudelleen.
– PNH-terapiassa käyminen tuo uuden ihmisen esiin itsestäni, rentoudun, rauhoitun, nautin, tiedän, että huomiset ovat taas uutta elämää ja tämä olotila jatkuu ja pysyy, Tarja hymyilee kiitollisena.
Diagnoosi: Polyneuropatia, läpsyjalka, hermosärky
Harrin oli vaikeaa kävellä edes lyhyitä matkoja läpsyjalan ja jatkuvan hermosäryn takia. Harri joutui luopumaan rakkaista harrastuksistaan golfista ja kuntosaliharjoittelusta voimakkaiden oireiden vuoksi. Harrin oireet dianosoitiin vuonna 2016 ja hänen kuntonsa heikkeni nopeaa vauhtia.
Harrin toimintakyky ja vointi alkoivat parantua nopeasti Neurofix- hoitojen alettua. Krooninen hermosärky loppui nopeasti ja motorinen parannus läpsyjalassa oli niin merkittävä, että Harri pystyi luopumaan jalkatuesta kokonaan! Voinnin parantuessa Harri pystyi kasvattamaan liikunnan määrää merkittävästi ja palauttamaan lihasvoimansa, tasapainon ja kestävyyden kuntotestissä normaalille tasolle.
”Olen saanut elämäni takaisin, kiitos Neurofixin! Lääkäreiden toivottomista ennusteista huolimatta!”
Apua vaivaan ja takaisin kentälle
– Elinikäisen unelman särkyminen yhdessä yössä oli kova pala, Mattias muistelee vakavana.
Edessä oli kaikkia koetteleva ja raskas vaihe, nimittäin totaalilepo. Monen mielestä lepo kuulostaa helpolta ja miellyttävältä asialta, mutta sitä se ei ole ammattiurheilijalle. Keho ja mieli ovat tottuneet säännölliseen treenaamiseen, jolloin ne myös vaativat sitä.
– Pää ei tahdo kestää sitä, kun on treenannut 20 tuntia viikossa. Ohjeista huolimatta en malttanut pysyä poissa ja jouduin takaisin lähtöruutuun, Mattias kertoo pettyneenä.
Noin puolen vuoden kuluttua tapahtuneesta piti tehdä valintoja uran suhteen, ja juteltuaan Palloliiton johtajan kanssa Mattias päätyi vielä ottamaan haasteen vastaan yrittää saavuttaa eurotuomarin unelmansa. Nyt oli keksittävä jotain uutta, minkä avulla pystyisi selättämään ylikunnon oireet ja palaamaan takaisin tiukkaan treeniohjelmaan.
– Olin jo kokeillut muun muassa lepoa, kiropraktiikkaa, naprapatiaa ja hierontaa, mutta niistä ei ollut minun ääritapauksessani riittävästi apua. Silloin löysin Avain Terveyteen Oy:n, ja Jari Uotila vakuutti pystyvänsä nostamaan minut takaisin huipulle, Mattias toteaa.
Aikataulu oli todella tiukka, sillä ensimmäiset juoksutestit olivat vain kahden kuukauden päässä ja nykyinen treenitaso ei olisi riittänyt niiden läpäisemiseksi. Kehon ylirasitustilan lisäksi Mattias kärsi myös ylirasitustilasta aiheutuvista sydänoireiluista, rintakivuista ja toistuvista lihasrepeämistä. Mattiaksen etuina olivat kuitenkin hyvä perusterveys, terveelliset elämäntavat ja kova pohjakunto. PNH-terapiahoidot aloitettiin maaliskuussa 2017, ja tavoitteeksi asetettiin kilpakentille paluu saman vuoden syksyllä.
– Alussa vointini hiukan heittelehti, koska välillä oloni oli niin hyvä, etten malttanut olla treenaamatta hillitysti ja se tietenkin kostautui, Jarin varoituksista huolimatta. Haluan aina tehdä kaiken täysillä, minkä vuoksi itseä on välillä vaikea hillitä, Mattias hymyilee.– Olen käynyt monilla Suomen huippu-urheilulääkäreillä ja tutkimuksissa, kuten rtg, Holter, EKG, laajat verikokeet, ei löytynyt mitään poikkeavaa, joten lääketieteen puolelta ei tullut apua ylirasitustilan hoitamiseksi. PNH-terapiahoitojen aloittamisen jälkeen alkoi tuntua selkeää muutosta niin kehossa kuin yleisvoinnissa ja treenitasoa kasvatettiin hoitojen ohessa.
– Jännitin ensimmäisiä juoksutestejä todella kovin, koska ne tulivat niin nopeasti. Läpäisin kuitenkin testit puhtaasti 19.5.2017, Mattias kertoo innostuneena. –Se oli ennen kaikkea suuri henkinen erävoitto minulle.
Tämän jälkeen PNH-hoitojen hoitotehoa lisättiin ja treenitasoa tiukennettiin entisestään. Tärkeimmät kansainväliset testit olivat vielä edessä, ja paljon oli vielä työtä tehtävänä. Seuraavien kuukausien aikana treenimäärä pystyttiin nostamaan noin 10–12 tuntiin viikossa, joka on jo lähellä Mattiaksen täysipainotteista treeniä. Hoitojen edetessä etenkin treenaamisen intensiteettiä on pystytty kasvattamaan merkittävästi.
– Jos mietitään kokonaisvaltaisesti, niin näen, että hoitojen takia olen ylipäänsä pystynyt treenaamaan. Vaikeinta on ollut himourheilijalla pitää maltti mukana, step by step, Mattias naurahtaa. Nyt olen saavuttanut liigakenttien tason.
19.9.2017 Genevessä olivat kansainväliset testit, jotka Mattias läpäisi puhtaasti. Tämän jälkeen Mattias vihelsi muun muassa kaksi Eurooppa-liigan lohkovaiheen peliä: Dynamo Kiova – Young Boys lokakuussa ja AEK Ateena – Rijeka marraskuussa.
– Pelit menivät oikein hyvin, ja olen tyytyväinen kauteeni. Ihan täysin terve en toki vielä ollut, kun kansainvälinen kausi alkoi (elokuussa), muuten olisi varmasti tullut pari peliä vielä lisää. Toki, ilman PNH-hoitoja en olisi taatusti viheltänyt yhtään peliä, ei Euroopassa eikä Suomessakaan.
Ammattiurheilijan keho on jatkuvasti kovan rasituksen alaisena, mikä vaikuttaa myös hermotuksen tasoon alentavasti altistaen kehon erilaisille vammoille ja ylirasitukselle ja häiriinnyttää kehon palautumisprosessin. Vaikka urheilijat ovatkin taitavia oman kehonsa asiantuntijoita, voi ylirasitustila silti päästä yllättämään, kuten Mattiaksenkin tapaus osoittaa. Nykyiset hoitosuositukset ovat lähinnä lepoa ja ennaltaehkäisyyn pyrkimistä.
– PNH-terapia toimii myös varmasti hyvin vammojen ennaltaehkäisemiseen, koska kun ylikunto iskee päälle, on se jo ”liian myöhäistä”, silloin prosessi on hyvin pitkä ja sitä myötä myös välillä turhauttava, Mattias kertoo kokemuksestaan. – Tarkoitus olisi pitää hoidot jollain tavalla mukana elämässä jatkossakin, vaikka saan ”terveen paperit”, sillä ylirasitustilaa en halua enää kokea uudestaan!
Mattiaksen ura on jatkunut nousujohteisena, hän on päässyt viheltämään Mestarien liigan A-lohkon pelin Atlético Madrid – Monaco ja hänelle on myönnetty Varsinais-Suomen vuoden 2018 urheilutekopalkinto.
– Jari vihelsi oman pelinsä menestyksekkäästi ja piti lupauksensa kisakentille palaamiseni suhteen, nyt on suunta ylöspäin, Mattias iloitsee.
Avain Terveyteen Oy + Firstbeat = hoitotuloksia ja dataa
– Moni on pitänyt hoitomuotoamme ja saavutettuja tuloksia liian hyvinä ollakseen totta, nyt olemme kuitenkin pystyneet saamaan hoidon tehosta objektiivista dataa, joka todistaa hoitotulokset mahdollisiksi, Katri ja Jari iloitsevat.
Firstbeat on kansainvälinen hyvinvoinnin, huippu-urheilun ja kuluttajatuotteiden parissa toimiva yritys, jonka kehittämä sydämen sykevälianalyysi auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia. Monitieteiseen tutkimukseen perustuva analyysi tuottaa henkilökohtaista tietoa stressistä, palautumisesta ja liikunnan vaikutuksista. Firstbeatin tuotteisiin luottavat sadat huippu-urheilijat ja joukkueet, hyvinvoinnin ja terveydenhuollon ammattilaiset ja miljoonat kuluttajat globaalisti.
Case 34-vuotias mies, jolla hermopinne jalassa ja välilevyn pullistuma
Koehenkilö* mittauksille löytyikin helposti Firstbeatin omista riveistä. Koehenkilö on 34-vuotias perusterve, normaalivartaloinen, työssäkäyvä, aktiivista liikuntaa harrastava sekä terveellisiä elämäntapoja noudattava mies. Hän on kärsinyt lähes vuosikymmenen ajan vasemman jalan hermopinteen oireista, kuten jalan puutumisesta, kivusta ja ajoittaisista motorisista häiriöistä, kuten läpsyjalka. Vuonna 2011 otetuissa selän magneettikuvissa on todettu välilevyn pullistuma nikamien L4 ja L5 välissä. Hoidoksi määrättiin tuolloin fysioterapiaa, ja lääkäri vakuutteli, että monet vastaavat vaivat tulisivat ajan kanssa kuntoon, mutta mikäli ”jalka lähtee alta”, se vaatisi kiireellistä leikkausta. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että oireet tulisivat olemaan osa elämää ja että kehon liikkeitä tulisi hallita jatkuvasti, ettei jalka lähde alta.
– Vaikka olen aiemmin toiminut kuntosalilla PT:nä (personal trainer), ei opeistani ja kokemuksestani ollut apua itselleni, koehenkilö toteaa.
– Oireiden akuuttivaiheisiin määrättiin kipulääkkeitä ja muutoin peruskävelyä, lepoa ja fysioterapiaa 10–20 kertaa. Kun oireet eivät tästä huolimatta poistuneet, kokeilin vielä omatoimisesti vuosien varrella kiropraktiikkaa 10 kertaa ja osteopatiaa 20–30 kertaa, eli rahaa on palanut. Näistä hoitomuodoista koin hetkellistä helpotusta, jolloin oireet saattoivat poistua viikoksi, jonka jälkeen taas palasivat. Erityisesti piti varoa tiettyjä liikkeitä ja lajeja, kuten sulkapallossa äärivenytyksiä ja kuntosalilla myös, koehenkilö muistelee. – PNH-terapia on muuttanut elämääni merkittävästi, sillä liikkuminen on helpompaa ja hermopinne sekä hermosärky ovat poistuneet kokonaan. Minulla on parempi fiilis kokonaisuudessaan, kun jalassa ei ole paineentunnetta, puutumista ja kipua. Nyt on myös luottavaisempi olo omaa kehoa kohtaan, hän iloitsee.
Bodyguard 2 – dataa millisekunnin tarkkuudella
Hoitojen aikana käytettiin Firstbeatin Bodyguard 2 -mittalaitetta. Mittalaite asennettiin kehoon hoitoa edeltävänä päivänä, ja mittausaika oli kullakin kerralla 3 vuorokautta. Tällöin pystyimme seuraamaan kehon lähtötilannetta verrattuna hoitopäivään sekä hoidon jälkeiseen päivään. Hoitoja tehtiin 8 kertaa, aluksi kerran viikossa viiden viikon ajan, jonka jälkeen kolme kertaa kolmen viikon välein. Hoitosuhteen kokonaiskesto oli 3,5 kuukautta. Näin varmistimme myös seurannan pitkällä aikavälillä. Mittaustulokset olivat merkittävät! Bodyguard 2 -mittalaite reagoi jokaiseen yksittäiseen hoitokertaan sekä rekisteröi selviä muutoksia myös pitkällä aikavälillä. Firstbeat vahvistaa, että tulokset ovat luotettavia, koska mittausvirheitä ei esiintynyt.
Lyhyen aikavälin eli yksittäisten mittauksien tulokset yllättivät eniten, sillä mittaustulos osoitti toistuvasti korkeaa stressireaktiota ja huonoa palautumista hoitoa seuraavana yönä. Tämän jälkeen tulokset tasaantuivat, ja pitkällä aikavälillä mitattuna osoittivat tasaista paranemista. Suurin harppaus mittaustuloksien paranemisessa oli ensimmäisen ja kolmannen hoitokäynnin välillä. Pitkällä aikavälillä unenlaatu ja palautumisen laatu nousivat takaisin optimaaliselle tasolle ja pysyivät siellä. Hoitojakson aikana palautuminen unen aikana parani noin 20 prosenttia ja stressin ja palautumisen tasapaino parani jopa huikeat 50 prosenttia. Mittaustulokset ovat merkittäviä siinä mielessä, että jo valmiiksi hyvä tilanne saatiin erinomaiseksi. Subjektiivinen kokemus oli toki vieläkin voimakkaampi, kun hermokipu lähti kokonaan.
Firstbeatin mittari mittaa sydämen sykevälivaihtelua ja sitä kautta kokonaiskuormitusta eli sitä, onko palautuminen ja stressi tasapainossa. Todella moni asia ihmiskehossa vaikuttaa siihen, miten autonominen hermosto käyttäytyy, esimerkiksi kipu on yksi stressin aiheuttaja, joka näkyy mittaustuloksissa. Kun hermopinne ja kipu on päällä, mittaustulos osoittaa päivisin suurempaa stressireaktiota kuin silloin, kun vaiva on poissa. Hoitojen aikana käytössä oli myös Ouran kehittämä älysormus, jonka antama data on enemmän suuntaa antavaa, eikä se ole laboratoriotarkka mittalaite, kuten Firstbeatin Bodyguard 2. Myös älysormuksen antama data on ollut linjassa hoitotuloksiin.
– Jarin kertomana vaivani taso on vielä ollut helpoimmasta päästä, vaikka oireita onkin ollut jo vuosikymmenen ajan ja vaivat voi luokitella kroonistuneiksi. Aluksi olin skeptinen hoidon suhteen, mutta tuloksia tuli nopeasti ja nyt olen oireeton. Jarilla on vuosien kokemus, ja se näkyy mielestäni siinä itsevarmuudessa, että hänellä ei ole pienintäkään epäilystä siitä, etteikö minua saataisi kuntoon. Kyse oli vain ajasta, koska oireet poistuvat. Jarilla oli koko ajan todella varmaa tekemistä, ja se vähensi myös omaa stressiä asiakkaana. Hermoston tuntemustaso on erittäin kovalla tasolla. PNH-terapia tuntui rentouttavalta, en tuntenut yhtään kipua, vaikka joskus otteet olivatkin vähän tehokkaampia ”painalluksia”. Hoitojen aikana keskustelimme hoitotehoista, ja sain paljon informaatiota hoidon kulusta sekä vaivoistani, myös yhteydenpito ja hoitoajoista joustaminen on ollut täydellistä.
*Eturistiriidan välttämiseksi ja koehenkilön aseman johdosta Firstbeatillä, emme käytä tässä artikkelissa hänen nimeään.
Lähtötilanne: Stressin ja palautumisen taso 42/100 (kohtalainen), unen palauttavuus 70/100 (hyvä). Koehenkilöllä jatkuvaa hermosärkyä.
Hoito 3: Stressin ja palautumisen taso 82/100 (hyvä) eli tulos parantunut lähes 50 prosenttia, unen palauttavuus 100/100 (hyvä) eli tulos parantunut 20 prosenttia saavuttaen maksimituloksen.
Hoito 8: Stressin ja palautumisen taso 84/100 (hyvä) eli tulos parantunut 50 prosenttia, unen palauttavuus 99/100 (hyvä) eli tulos parantunut 20 prosenttia lähtötilanteesta. Hoitopäivänä ollut raskaampi kuntoilu-suoritus kuin aiemmilla mittauskerroilla eli kuormitusta ja stressiä ollut verrattain enemmän kuvien 1 ja 2 mittauksiin verrattuna.